El passat 22 de setembre el Vicepresident de la Societat Coral en Joan Ramoneda va assistir convidat per la Federació d’Ateneus de Catalunya, junt amb la presidenta de l’Ateneu Barcelonès, membre de la junta de l’Ateneu Igualadí i el president del Centre Democràtic de Caldes a la compareixença que es feia davant de la comissió de justícia del Parlament de Catalunya.

Des de fa més de dos anys, la Federació d’Ateneus de Catalunya treballa en un projecte per tractar de visibilitzar l’espoli que van patir els ateneus durant el franquisme, tal com li va passar a la Societat Coral.  Després del reconeixement de la situació, i la bona voluntat mostrada de part de les partits polítics es demana fer un pas més per tal de caminar cap al retorn del patrimoni requisat a totes aquelles entitats que no han pogut recuperar la propietat, com si ho va poder fer la Societat Coral el 1983.