El Coro som tots fa més de cent anys

El Coro és una associació sociocultural fundada l’any 1895 a Sentmenat amb l’objectiu de dotar d’espais culturals a la població i ser un lloc de trobada i creixement personal per a tothom qui hi vulgui participar.

L’entitat ofereix un ampli ventall d’activitats fomentant valors culturals i de lleure en un clima familiar, de respecte i convivència. Comptem amb diferents seccions, l’ànima de l’entitat, on els socis i sòcies hi participen, tot gestionat per un grup de socis/es voluntaris/es. Per altra banda, El Coro participa, promou i col.labora amb diferents projectes culturals i activitats del poble. Mantenint l’esperit del seu naixement, vol ser la casa on tothom hi té cabuda fomentant la cultura catalana i la diversitat.

Història

La Societat Coral Obrera La Glòria Sentmenatenca, va ser fundada l’any 1895.
Van fundar-la un nombrós grup de treballadors del camp i de les fàbriques de teixits que, després de la llarga jornada de treball d’aquella època, s’aplegaven a l’antiga cerveseria Valentí del carrer de Caldes, on van decidir formar un cor, fent seu el lema de ” Progrés, Virtut i Amor ” de Josep Anselm Clavé…

En conveni

Ajuntament de Sentmenat
Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura
Diputació de Barcelona
Fundació La Roda
Creu Roja
Fundació Civica Oreneta del Vallès

Entitat adherida

Federació d'Ateneus de Catalunya

De la unió dels ciutadans neixen les entitats, de la unió de les entitats neix la Federació d’Ateneus de Catalunya. La voluntat de sumar esforços per ampliar objectius i reforçar les activitats de lleure i cultura fetes envers la ciutadania són la raó de ser de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) des de 1983.L’any 2013 la Federació d’Ateneus va ser declarada entitat d’utilitat pública segons la resolució JUS/675/2013, i el 22 d’abril de 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi a la seva trajectòria.
Premi Nacional de Cultura 2019.