Gegants, Grallers i Capgrossos de Sentmenat

Gegants, Grallers i Capgrossos de Sentmenat2023-08-18T17:12:39+02:00

Un apunt d’història

L’any 1987, l’escultor Antoni Marquès, va construir una parella de gegants, que tenien arrels d’un poble dedicat a la pagesia. Aquelles figures estaven a la masia de Les Pujades, prop de Castellterçol.
Formaven part d’una entitat, vinculada a terres tarragonines, ja que va anomenar els gegants amb els noms de Magí i Tecla. Anys després una persona que tenia vinculacions familiars amb Sentmenat, va fer arribar, per mitjà de l’ajuntament, aquella parella al nostre poble.
El setembre de 1991, la nova parella de gegants va ser batejada i presentada a Sentmenat amb els noms de Menna i Caterina, noms ben arrelats al nostre poble. Aquell dia van estar acompanyats per les colles de: Barberà del Vallès, Caldes d’Estrac, Sant Feliu de Codines i Argentona.
L’any 1993, i en plena Festa Major, es van estrenar els primers Grallers i Timbalers i l’any 1994, es va batejar la gegantona Laia, en honor als laietans de l’antiga vila de
Durant el primer període d’activitat de la colla de Geganters i Grallers (1991-1997), es van participar de molts actes i activitats com: trobades internacionals, casaments de gegants.
Després d’un temps d’inactivitat l’estiu del 2014 es reactiva la Colla iniciant un nou període on s’han incorporat més elements a la imatgeria festiva de Sentmenat, com el Gegant Alí, el Drac del Castell i els capgrossos.
L’any 2023 passant a formar part com secció de la Societat Coral Obrera “la Glòria Sentmenatenca”.

Totes les figures de la imatgeria són elements festius per dinamitzar la vida associativa i cultural de Sentmenat.

Comentaris recents

No s'han trobat comentaris.
Go to Top