Diumenge 21 de novembre la Secció Excursionista va poder celebrar la 31a edició de la Caminada dels Entorns de Sentmenat, suspesa l’any passat per la pandèmia.El recorregut portava cap a La Sagrera, on van agafar uns corriols, que passant per la Barraca de l’Ull de Col, conduïren cap al Collet del Català i després passant pel Pla de Les Absoltes, culminà al Mirador d’Aigua Senosa. Baixant cap a la casa de Guanta, no va faltar el tradicional esmorzar a base de botifarra a la brasa, també amb opció vegetariana i vegana. La Secció va triar una zona àmplia per permetre compatibilitzar la normativa sanitària amb la socialització que s’espera d’un esdeveniment popular com aquest.I sortint de l’esmorzar, novetat! El traçat va portar cap a l’indret històric del Castellet de Guanta i la Roca del Corb, tot tornant a la zona de la Casa de Guanta, on l’avituallament de les mandarines refrescà als caminaires després del tram de la Roca del Corb. Fins aquí va ser una visió renovada de la zona nord del nostre terme, i la baixada cap el Coro, tot passant pel Saltant de Guanta, Font de Bou i el Castell amb l’esperat avituallament de la llimonada sentmenatenca, representà tot un clàssic de l’excursionisme a Sentmenat.La caminada acabà al Salonet del Coro amb el control d’arribada i la recollida de l’obsequi als satisfets participants, aquest any un got de muntanya reutilitzable pensat perquè els caminaires puguin reduir els residus en les seves activitats muntanyenques.La Secció Excursionista de la Societat Coral, vol agrair als participants l’acollida que han donat a aquesta edició de represa, que enguany ha assolit els nivells de participació prepandèmia. També remarcar el ressò que tenen ‘Els Entorns’ per als molts participants de la resta del Vallès i de l’àrea metropolitana de Barcelona i agrair finalment, l’esforç del voluntariat, que defineix a les entitats de Catalunya. Sense el treball de les Sòcies, Socis i simpatitzants del Coro, l’aportació dels comerços i empreses de Sentmenat i el suport de l’Ajuntament, la Societat Coral i la Secció Excursionista no podria oferir una descoberta anual d’indrets del nostre poble que desperten interès arreu.
Gràcies a tots, i l’any vinent hi tornarem!