El dia 3 de juliol vam assistir a la trobada d’ateneus federats a la Federació d’Ateneus de Catalunya, al Casal Cultural i Recreatiu de Castellbisbal.  Malgrat la calor que feia, va ser una trobada profitosa, divertida i, sobretot, participativa.  La dinàmica girava entorn d’un debat obert centrat l’essencialitat i el futur dels ateneus. Es van compartir bones pràctiques i tothom va poder opinar. Les principals conclusions a les quals vam arribar en aquesta trobada van ser:
Els Ateneus som essencials a les nostres comunitats, a les nostres poblacions i al nostre país. Ho som, no només pel que hem representat en el passat, sinó també per la força i el comprimís que tenim amb el futur. Som espais culturals, oberts i en permanent interacció amb l’entorn. Podem dir que els Ateneus, com ara el Coro, som un veritable bany de realitat.
Els Ateneus som espais privats amb esperit públic, esperit de servei. La nostra veu és important i exercim una tasca social innegable. Cal que les administracions ens escoltin.
Els Ateneus, sempre amatents a la realitat que ens envolta, ens hem de fer visibles, hem de comunicar el que fem i el que oferim. Tot, sempre, amb esperit generós.
Tots els Ateneus que hi vam participar ens vam sentir escoltats i vam compartir moltes inquietuds comuns. La FAC, a la qual som adherits, és present a 35 de les 42 comarques de Catalunya. Som molts els ateneus que estem disposats a créixer, a millorar i a apostar per la cultura. Som-hi!