El passat diumenge 1 de juny es va celebra la 37a edició de la Tamborinada, enguany dedicada a la commemoració del tricentenari.Aquesta edició va ser una memòria lúdica del 1714 on les més de 80 entitats que formen part de La Roda viatjaran en el temps per retornar els jocs i tradicions de l’època al Parc de la Ciutadella tal com es feia a la Catalunya de fa 300 anys. Es va fer que les activitats organitzades recordin els nostres valors culturals, la llengua i la nostra capacitat de treball manifestant un cop més el nostre compromís educatiu i la nostra feina dinamitzadora, amb els valors que aporten la música i les festes populars dins de les plataformes d’educació en el lleure: el joc, l’esforç i el treball en equip. Coincidint amb la designació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014 varem posar en relleu l’existència a el cap i casal de més de 6.000 entitats no lucratives basades en el voluntariat de tots els àmbits de la vida personal i comunitària que donen resposta als problemes i necessitats de la nostra societat i contribueixen a l’educació dels valors que són la base de la nostra convivència. La Fundació La Roda amb les 81 entitats adherides és un clar exemple, ja que té més de 1.000 persones voluntàries que treballen durant tot l’any amb els infants als barris. La Tamborinada va oferir més de 60 espectacles d’animació infantil, pallassos, conta contes, mags, grups de cultura popular i al voltant de 40 tallers i jocs basats en la solidaritat, el respecte als altres i a l’entorn, l’educació i la creativitat. Per altra banda, els valors de la igualtat social i la importància del treball en equip, presents a molts dels projectes de La Roda, també són l’objectiu de la iniciativa “Sumem Capacitats” que vol representar a tot un col·lectiu amb necessitats especials i que lidera l’Anna Vives, una noia amb Síndrome de Down, creadora de la tipografia “Anna” que hem fet servir al cartell de la Tamborinada 2014 il·lustrat per Inés Valls. Una novetat important d’aquesta edició és que enguany hem creat la figura del padrí, que en aquesta 37a edició, ha recaigut en la persona de la Montse Guallar, una actriu molt popular a Catalunya, que ens ha donat suport durant tot l’any i ens ha acompanyat a l’espectacle inaugural. Un any més, hem fet una Tamborinada divertida, educativa i inclusiva, i aquest any 2014, a més, una Tamborinada compromesa amb els valors que ens identifiquen com a poble, on es farà evident la importància de la feina que fan les entitats d’educació en el lleure.  La Societat Coral com menbre de la Fundació i he estat present.