El dilluns 27 es va presentar a l’espai Roca Umbert de Granollers, el triptic “Una colla de mots de Ball de Plaça”, on podem trobar tot un seguit de paraules que s’utlitzen durant la celebració del ball. Però com a cada població tenim el nostre vocabulari particular, s’ha fet una tria de les mes representatives o utilitzades.El Sr. Llorenç Solà, President de l’Agrupació de Colles del Ball de Gitanes del Vallès, começa la seva introducció dient …… El Ball de Gitanes, també anomenat Ball de Plaça, és una de les danses populars i tradicionals més antigues del nostre país. De caràcter camperol, de quan érem una societat purament rural, es ballen per carnestoltes sobretot al Vallès i també en algunes zones del Maresme i de Tarragona. …Si desitgeu tenir el triptic del lexic, podeu passar per secretaria.