150 balladors i 7 colles a partir de quatre anys i de totes les edats van ballar al ritme de la Banda de Joves músics de Mollet del Vallès diumenge al Ball de Plaça de 2012. El temps no va permetre cumplir amb la previsió inicial de celebrar el ball a la plaça de la Vila, acompanyant la Fira del Cargol que coincidia amb la festa. Així que a darrera hora i sota l’amenaça de pluges, la ballada es va trasladar a Can Sorts. Com ja és habitual s’hi van veure les Maixurques, Ties coixes, el pas de tres, les jotes.. amb tots els ritmes i variacions que oferien cada colla i amb les filigranes de cada edat. El Ball de Gitanes és un ball tradicional molt arrelat al Vallès que anualment se celebra a l’entrar la primavera. Ara, la próxima cita és la trobada de colles que se celebra tradicionalment a Montserrat i que aquest any es farà el 27 de maig. Aquests en van ser els protagonistes: 1a Colla Mestres: Marta Arias, Ester Pont, Josep Ma Pont                          Albert Alonso             Júlia Sànchez                        Pau Cadafalch             Carla Garcia                      Aleix Fernàndez             Sofia Larrosa                          Joan Alarte             Paula Golla                       Joan Moncada             Neli Boan                        Nora Serrano             Vinyet Rovira                         Jana Ibàñez             Alba Muntanya                          Pol Vilaseca             Núria Comellas                          Xavi Maicas             Mariona Asensio                       Oriol Garsaball             Aina Balaguer                          Xavi Falquet             Mar Falquet                           David Clapé             Abril Lorente                           Eloi Sallent             Giorgina Collell   2a Colla Mestres: Ester Pont, Rocio Lavandeira, Josep Ma Pont                        Marcos Navarro             Mireia Vivet                    Gerard Cadafalch             Júlia Maicas                    Sergi Larosa             Gisela Vivet                           Eloi Sallent             Nidia Vivet                         Ruben Rueda             Ariadna Avilés                      Jan Garcia             Júlia Asensio                      Aina Fernàndez             Paula Albacete                        Àngel Ramírez             Laia Ramírez                            Jan López             Joana Gutiérrez                       Àlex Ramoneda             Júlia Velàzquez                       Gerard Ibàñez             Claudia Abellan                             Santi Clapé             Emma Herrera                         Naalia Garcia             Patricia Garcia                   Jan Curtiellas             Maria Alonso  3a Colla Mestres: Ester Pont, Rocio Lavandeira, Josep Ma Pont                     Pau Curtiellas             Laia Curtiellas                  Iker Albacete             Gina Vila                    Pau Domingo             Valèria Sànchez                        Jan Curtiellas             Mariona Mach                  Raul Gutiérrez             Ivette Aldana                      Nil Torres             Anna Alonso               Arnau Fernàndez             Blanca Cutillas                  Aitana Lozano             Roser Collell                          Mar Cortilla             Xènia Torroja 4a Colla  Mestres: Marta Turné, Raquel Vilardell, Quique Martin                        Sergi Curtielles             Carla Navarro                         Gerard Cuscó             Júlia Rojas                          Izan Ramos             Laia Tura                             Pol López             Paula Fernàndez                          Guim Rusiñol             Mariona Vilaseca                           Abel Avilés             Aida Fernàndez                        Roger Rimblas             Mar Abadia                       Raquel Vilardell             Aida Carbonell                              Laia Blanco             Laia Sans                         Miquel Pérez             Mariona Collell                           Jofre Boix             Laia Ramoneda                          Enric Garcia             Gemma Torres   Joves II Mestres: Marta Turné, Raquel Vilardell, Quique Martin                          Roger Rimblas             Maria Rovira                         Pau Torrents             Mar Padró                   Joan Albert Zache             Laura Sellés                     Sergio Rodríguez             Marta Corominas                       Pablo Morante             Cora Montesdeoca                        Isidre Estrada             Joana Benítez                           Marc Pujol             Ariadna Vivet                          Àlex Garcia             Marta Vilardell                        Adrià Zamora             Núira Vegas                            Joel Pérez             Júlia Collell                            Genis Boix             Esther Vila
Grans
Mestres: Marta Turné                         Josep Mª Pont             Ester Pont                     Rocio Lavandeira             Úrsula Lavandeira                       Quique MartIn             Marta Turné                   Ma Teresa Pascual             Carme Carbonell                         Cesc Clarena             Anna Vilaró                      Maite Carbonell             Marta Arias                          Joan Rusiñol             Fina Nogué                     Elena Carrascosa             Jennifer Urbano
Casats
Mestra: Raquel Sánchez                        Domènec Cuscó             Ma Eugènia Martí                      Rafel Verdaguer             Míriam Aymerich                           Jordi Vivet             Concepció Deu                          Miquel Vivet             Maria Nogué                           Josep Boix             Cati Rodríguez                        Jaume Capella             Mercè Pedragosa                      Felip Fernández             Brigitte Navarrete                            Daniel Vilà             Raquel Sánchez