Com es van crear els primers Cors de Clavé? Quins van ser els seus protagonistes? Perquè van proliferar tan ràpid? Aquestes són algunes de les qüestions que el músic i professor d’etnomusicologia Jaume Ayats ha desenvolupat en el llibre “Cantar a la fàbrica, cantar al Coro”. Aquest és un llibre que ens acosta a les preocupacions, a les lluites i als desitjos que els obrers compartien i confrontaven gràcies al fet de cantar junts. Cantar va ser una activitat decisiva en l’entrada a la modernitat i en l’orgull de formar part de la “societat dels treballadors”. Nens de l’escola de Can Sorts aporten la seva visió El tret de sortida de la xerrada serà la lectura d’una de les redaccions fetes pels nens de l’escola de Can Sorts, que amb motiu de la ponència de Jaume Ayats aporten la seva particular visió sobre el cant coral. El Coro continua el cicle iniciat al desembre Amb la conferència de Jaume Ayats, el Coro continua aquest març el cicle de xerrades que de manera periòdica però sense data prefixada anirà organitzant a les seves dependències al llarg d’aquest 2011. L’objectiu d’aquestes xerrades és contribuir al debat social sobre qüestions que afectin d’alguna manera Sentmenat i el seu teixit associatiu i aportar nous punts de vista i coneixements per tal d’enriquir-lo.